Силистренският Ротари клуб навърши 20 години и на своя юбилей посвещава поредното си голямо събитие в к-с „Дръстър“, на което очаква да се отзоват за участие приятели от различни клубове в страната, както и представители на административни структури, ведомства и други неправителстгвени организации, на които клубът е бил парнтьор през годините.  Благотворителният бал, който е запазена марка на ротарианците от Силистра от 2005 г. насам – почти неизменно в навечерието на всяка Коледа и великден, тази година е навръх Лазаровден – 16 април. За активно участие в събитието се разчита и на предишни членове на Ротари клуб Силистра, които в момента вече не са в редиците му по една или друга причина.

Напълно очаквано е сред поздравите да има изпълнения на лазарки и на други местни местни изпълнители. Но и гост – звезда, каквито в годините назад са били сегашните известни поп изпълнители като Христина Миленова-ТИТА, Ели Раданова, Йордан Марков,  Ивелина Димова, Виктория Георгиева (и четиримата родом от Силистра), както и други актуални за времето си певци от няколко жанра.

Този път профилът на госта е сменен, защото във време като днешното имаме необходимост от нещо ударно, въздействащо и предизвикващо възхищение. За него – спеца на „магии“ и илюзии – Дани Белев от Габрово, научаваме от сайта му в интернет: „Той има привилегията да прави невъзможното възможно. Той е властелин на времето, владетел на пространството, бог на магията. Може да те изплаши до смърт, но и до болка да те разсмее. Той е нашият мост към детството и спасителната ни лодка в действителността. Той може да управлява стихиите, но и той самия е стихия“. 

Все повече разпознаваемият от широката публика илюзионист и шоумен бе сред най-интересните герои в предишно изданише на теливиз-онния формат „Фермата“ и благодарение на ротарианската покана той ще бъде и в Силистра. В негови ръце шще бъдат търгове и други характерни за подобни събитя форми на общуване в името на благотворитеилната лепта. Този път посветена на талантливите деца на Силистра, каквито инициативи е имало и в миналото в програмата на Ротари клуб Силистра.

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading