Припомняме алтернативните начини за заплащане на таксите за издаване на български лични документи

От днес – 22 април 2024 г., е закрит банковият офис в сградата на ОДМВР-Силистра на бул. „Македония“ 175, където се помещават сектор „Български документи за самоличност“, група „Миграция“ и група „Квалификация, водачи и административно-наказателна дейност“.

В тази връзка припомняме на гражданите начините, чрез които могат да бъдат платени таксите за издаване на български личен документ:

Картово разплащане чрез ПОС терминално устройство
Таксата за издаване на български лични документи може да бъде платена с банкова карта чрез ПОС терминалните устройства, намиращи се в звената “Български документи за самоличност”, Миграция“ и „Квалификация, водачи и административно-наказателна дейност“.

Плащане чрез вноска на касата на ОББ АД-клон Силистра
Таксата може да бъде платена чрез вноска по сметката на ОДМВР-Силистра на касата на ОББ АД-клон Силистра.
Адресът на банковия  офис е: гр.Силистра, ул.Добруджа № 11.

Плащане чрез касов превод във всички банкови офиси
Таксата може да бъде платена и чрез касов превод на касите на всички банкови офиси.

Плащане по банков път
Възможно е по  банков път да преведете такса за издаване на български личен документ. Квитанцията за платена такса е поименна и се прикрепва към заявлението. С едно платежно нареждане не може да се превеждат такси за повече от едно лице. С едно платежно нареждане може да се преведе такса за повече от един документ, ако те ще се издават с едно заявление и един вид услуга (т.е. за паспорт и лична карта едно банково нареждане и за СУМПС – друго банково нареждане).
 
Плащане чрез Интернет
Таксата за издаване на български лични документи може да бъде платена и чрез някоя от системите за разплащане чрез Интернет по сметка на ОДМВР-Силистра.
Към заявлението се прилага разпечатан документ, удостоверяващ извършеното плащане, който се генерира от системата за разплащане.

Плащане чрез „Български пощи“ ЕАД
Таксата за издаване на български лични документи може да бъде платена и чрез пощенски паричен превод по съответната банкова сметка на сметка на ОДМВР-Силистра. Към заявлението се прилага поименния пощенския запис, който удостоверява извършеното плащане.

Банкова сметка на ОДМВР-Силистра

Банка ОББ – Силистра
BIC:  UBBS BGSF
IBAN:  BG 35UBBS80023106108408

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading