НЧ „Доростол“ Силистра с поредна изложба – този път за 8 март

През последните години НЧ „Доростол4 – най-старото читалище в град Силистра, провежда изложби по различни поводи – наред е изложбата за 8 март, а наскоро праеди нея бяха изложби за Коледа, Баба Марта и др.

По случай Международния ден на жената в Младежкия дом е аранжирана изложба – базар на приложно изкуство с експонати, сътворени от дами с дарба и сръчни ръце. Творбите са пана с цветя от естествена кожа, плетива, ръкоделия, носии и мозайки .

Дело са на представителки от читалищни групи – Пенка Пехливанска, Йонка Господинова, Марчела Пенева, Мария Христова, Гинка Лазарова, Мария Костадинова, Цонка Колева, Донка Дянкова, Недка Маринова.

От името на ръководството поздравление и благодарности към авторките на творбите поднесе Маргарита Любомирова председател на НЧ“Доростол-1870“, с пожелание за здраве, успехи, нестихващ ентусиазъм, настроение и красота в празничния ден!

Самодейките доростолки сигурно ще ни зарадват с изложби за Цветница, Великден и други предстоящи празници от народния календар.

Източник: РЕКИЦ

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.