Двадесет и пет пожара са потушени от екипи на противопожарните звена в област Силистра в периода 18-21 февруари, 21 от тях в сухи треви. След намесата на огнеборците в 19 от случаите материални щети не са допуснати и са спасени 4 къщи, смесена гора, кайсиев масив и пчелин край село Йорданово, 2 вили край Силистра, 2 сгради и два леки автомобила в областния град, параклис в село Ветрен и гора край село Черник.

Пожар в сухи треви се прехвърлил и унищожил 5 бракувани автомобила в околностите на Силистра. Произшествието е станало на  19 февруари около 15:30 часа. Огнеборци от местната противопожарна служба потушили пожара и спасили други 20 бракувани автомобила.

Низов горски пожар пламнал вследствие на запалена в близост суха трева в района между селата Вълкан и Звенимир на 19 февруари около 14:30 часа. Преди огнеборци от Противопожарен участък – Главиница и четирима горски служители да загасят пожара, изгорели около 10 дка иглолистна гора, но са спасени други 150 дка от горския масив.

10 дка широколистна гора изгорели при пожар в землището на село Босна. Пожарът възникнал на 20 февруари около 18:30 часа поради небрежна работа с огън. Огнеборци, горски служители и кмета на селото успели да потушат огъня и спасили 30 дка от гората.

Отпадъци са горели в метален контейнер в Силистра на 19 февруари 15:20 часа. Пожарът е загасен от екип на РСПБЗН-Силистра, няма материални щети.

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading