Проектозакон за опазване на Силистра и други градове вкарват в НС

Източник : „24 часа“

Проект на закон, с който се цели опазване и развитие на старите столици, културни и духовни центрове – Плиска, Велико Търново, Велики Преслав, Видин, Силистра и Никопол,са изготвили депутатите от „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, съобщават от „24 часа“.
Втори май да се чества като ден на старите български столици, предлагат хората на Трифонов. Проектът предвижда още финансирането на историческите градове да се прави на солидарен принцип и в еднакъв размер, а държавната политика по опазването им да се води от Министерството на културата, съвместно с Министерството на туризма, регионалното и това на финансите. Специално разписано е и какво трябва да съдържат договорите, които Министерството на културата ще сключва за предоставянето на право на управление на недвижимите археологически ценности в тях.
Към общинските администрации да бъде създадено специализирано структурно звено, което да се занимава с управление на недвижимото културно наследство, координацията, планирането. финансирането и опазването му. предвижда още проектът.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.