2020 година беше забележителна със своите предизвикателства, трудности и изпитания. Но също така и със своите уроци, поуки, с равносметките и изводите. Същата година стартираха дейностите по проект на Eзикова гимназия „П. Яворов“ Силистра, финансиран от НП „Осигуряване на съвременна образователна среда“ по модул „Библиотеките като образователна среда“.

Целите  на проекта: модернизация на пространството и обновление на книжния фонд на училищната библиотека – вкл. създаване на кът за четене, защото е стимулираща среда за личностно, социално и културно развитие на ученика.

И още за училищната библиотека: превръщането й в любимо пространство за общуване и споделяне; в безопасна среда за прекарване на свободното време и за творчески занимания и развлечение; в място, развиващо и насърчаващо четенето, търсенето на информация, мисленето, и като цяло – въображението като част от учебния процес.

Над сто книги с нови заглавия и вдъхновяващи автори допълваха с вълшебство и топлина празничните дни преди и след настъпването на Новата година. Съхранявайки книгата като наша основна ценност, с новата колекция от книги, предстоящите инициативи от проекта и реализираните вече, за които предстои да ви разкажем, ние си подаряваме кауза, стойност, смисъл и послание.

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading