В навечерието на Нова година, Женско сдружение „Екатерина Каравелова” връчи първия лаптоп от кампанията „Подари компютър на дете!“. Той е за слънчева осмокласничка. Момичето е ученичка в ПМГ „Климент Охридски“ в Силистра. Тя, заедно с по-малкия й брат живеят с баща си, който наскоро претърпял трудова злополука и е неработоспособен. Семейството се прехранва от отглеждане на тютюн и живее на ръба на бедността.

Лаптопът е първият компютър в семейството. Той беше връчен от представители на сдружението в последния ден на 2020 г.

Така, благодарението на всички вас, които сте откликнали на призива на кампанията, 13-годишното момиче повече няма да пропуска учебния материал.

„Подари компютър на дете!“. е насочена към деца, които са в риск от отпадане от образование в условията на дистанционното обучение. Тя стартира само преди няколко дни, но от женското сдружение споделят, че се радва на широка подкрепа. В сметката са постъпили средства за още няколко компютъра, които скоро ще зарадват още деца в нужда.

Според статистиката над 100 ученици в Силистренско не разполагат с нужните устройства, за да участват пълноценно в учебния процес. Затова организаторите призовават да бъдем щедри в тези трудни дни. Дарените, дори малки суми, могат да предизвикат много детски усмивки.

Всеки желаещ може да дари средства по следната банкова сметка, разкрита специално за кампанията:

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА /ПИБ/ ГР. СИЛИСТРА

IBAN: BG45FINV91501017504581

BIC: FINVBGSF

ЖС „ЕКАТЕРИНА КАРАВЕЛОВА“

Средства се събират и специално поставени дарителници в зоомагазин „Тарантел”, ул. „Ген. Скобелев” № 17 (срещу банка ДСК) и офис на „Изи-Пей” по бул.”Македония” № 125 Е (срещу магазин „Оркус”)

Също така може да дарите лаптоп (нов или втора употреба в добро състояние).

Ако имате информация за конкретно дете, отговарящо на условията на кампанията, може да подадете информация в Женско сдружение „Екатерина Каравелова” на тел: 086 820 487; тел. 0888745120 – Христина Георгиева; 0896646130-Галя Иванова

Моля подкрепете ни и последвайте СИЛИСТРА-НЮЗ във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading