Коледни картички от ежегодния национален конкурс за коледна картичка на Народното читалище „Бялата лястовица-2018 г.“-Дулово са подарени днес на МБАЛ-Дулово и на администрацията на болницата, съобщиха от Дуловската община.
Картички са подарени и на потребителите от Центъра за настаняване на възрастни с психични заболявания от семеен тип, където са настанени 38 потребители и ги обслужват 22 души персонал. На дома за стари хора в с. Межден са изпратени 9 картички и 40 картички – в дома за стари хора в гр. Алфатар. Читалищните дейци са връчили и поздравителни адреси и коледни картички на 15 дарители, осигурили средства за 30 детски носии за читалището.
Народното читалище „Бялата лястовица – 2018“ в Дулово за трета година обяви благотворителен национален конкурс за коледна картичка. Получени са повече от 400 коледни картички от 40 населени места в страната.
Тази година конкурсът е с благотворителна цел – „Творци помагат на творци“. Със събраните средства от продадените картички се подпомага Деттският танцов състав „Малките пендари“ към читалището.

източник : Пеню Николов /БТА/

Моля подкрепете ни и последвайте СИЛИСТРА-НЮЗ във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading