45-годишен турски гражданин ще застане пред ямболския окръжен съд на 1 декември по обвинение, че е пробвал да внесе в специално направен тайник на карания от него автобус, хероин на стойност над 3,3 млн. лв.

Шабан Динч е бил задържан на ГКПП Лесово-Хамзабейли при обстоятелствен митнически преглед на автомобила на 29 февруари т.г. Дрогата, тежаща близо 50 кг, е намерена по време на рентгенов преглед между крайните седалки. Пакетите са били пъхнати в кухина под пода, като предварително са били облепени със зелено тиксо.

Автобусът е пътувал по редовна линия от Истанбул до Силистра, няма данни шофьорът да е криминално проявен.

На два пъти Динч пробва да напусне ареста, но получи категоричен отказ от съдиите поради опасност да се укрие.

Повдигнатото обвинение по чл. 242, ал 2 от НК, за контрабанда на наркотично вещество предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 15 години и глоба от  100 000 до 200 000 лева.

Междувременно ямболския съд постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за иранския гражданин Фархад  К., който на 23 ноември, отново на граничния пункт Лесово – Хамзабейли е направил опит да прекара в тайник на товарен автомобил с полуремарки 448 кг тютюн за наргиле на стойност 161 460 лв.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

снимка : Главна прокуратура

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading