Със символична проява на стълбите към парка със старата турска крепост „Меджиди табия“ силистренци се присъединиха към протестите в страната с искания за оставката на правителството и главния прокурор. Поискана беше и оставката на министъра на вътрешните работи. Участваха граждани с различни политически убеждения, но проявата бе окачествена като „едно надпартийно гражданско събитие“.

Присъстващите заявиха, че правителството се е изчерпало и не може повече да управлява държавата. „Тук няма да видите цветове, ще видите граждани, които застават зад това мнение и Силистра се присъединява към протестите в цялата страна“, каза един от участниците Събчо Събчев.

Събитието беше само репетиция за големият протест, който подготвят силистренци в четвъртък. В 18:00 часа на 16-ти юли, пред Областната управа, Силистра ще заяви, че повече не е съгласна да търпи престъпното управление, което унищожава България.

Поканени да се присъединят са всички силистренци и гости на града, на които свободата е скъпа. Нека докажем своята непримиримост към случващото се в България, както и да поискаме оставката на правителството начело с Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, които доведоха България до колапс.

Заповядайте на 16-ти юли, от 18:00 часа, пред Областната Управа в гр. Силистра , за да извикаме заедно и силно – „ОСТАВКА!“ на омертата гнетяща бъдещето ни!

Вижте обявлението за събитието във Фейсбук

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading