Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ предотвратиха имотна измама

Задържан е 63-годишен мъж, заподозрян като извършител на престъплението

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР- Силистра предотвратиха имотна измама със земеделски земи на стойност около 17 000 лв. За срок до 24 часа е бил задържан 63-годишен мъж от Каварна, заподозрян като извършител на престъплението. На 8 юли той бил заловен пред нотариална кантора в Силистра, непосредствено преди да осъществи сделка със земите – обект на измамата, които придобил неправомерно чрез неистински документи.
Към момента е установено, че в качеството на пълномощник на друго лице и възползвайки се от фалшиви документи – решение за възстановяване право на собственост, удостоверение за данъчна оценка и скици на поземлен имот, десетина дни по-рано каварненецът успял да придобие две ниви – чужда собственост, с обща площ от 11 дка в землището на силистренско село. На 8 юли при опит да ги продаде на трето лице той бил задържан, а измамата предотвратена.
Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ продължават разследването на случая, предприети са действия за установяване и на други лица, съпричастни към престъпната дейност.
Предстои събраните материали да бъдат докладвани на Районна прокуратура – Силистра.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.