автор : Боян Симеонов

Добра вечер.

Знаете ли, не е лошо /ама хич/ да си припомняме от време на време някои събития, изказвания и процеси от близкото и не чак толкова близкото минало. Та помните ли, уважаеми сънародници, как ГЕРБ дойде на власт през далечната 2009г? Какво ви обеща тогава Борисов? Нека ви припомня:

– Финансова независимост на общините, енергийна независимост от Русия, цялостна реформа в образователната система, премахването на монопола на НЗОК, създаването на лични здравни партиди, ревизия на прословутите заменки, приватизационните сделки и концесии, намаляване на осигурителната тежест….

И сега тепърва става още по-интересно в онези отминали герберски обещания. Борисов обеща още:

– Върховенство на закона, независима съдебна система и борба с корупцията. Ще повторя: ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА, НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМА И БОРБА С КОРУПЦИЯТА

На парламентарните избори през 2009г. с тези си обещания ГЕРБ печели доверието на близо 1 700 000 българи и измете „лошата“ тройна коалиция. С избирателна активност, забележете, 60.2%

Сега обаче, не сме 2009г. Сега сме 2020г. Изминаха 11 години. Това си е доста сериозен период от време, не мислите ли? За 11 години може да се създаде и отгледа едно дете и да му се положат ценности, които да се превърнат в пътеводни принципи за целия му живот.

Та тъй де. Как е, уважаеми сънародници? Чувствате ли се добре? Какво политическо отроче си родихте и отгледахте? Гордеете ли се с мискинина, дето ви се качи на главите? Абе мърморите си нещо, оплаквате се, ама…нали си е вашето, търпите си го. Гърбицата му отива сякаш. Само не мога да разбера що чакате комшиите да го ошамарят, а не го ошамарите вие. Прости ли сте, какви сте? Или го чакате да ошмули къщата и да фане гората, па да си направите друго. А. Нека ви кажа. И другото ще е същата хубост. Че може и по-зле. Винаги може по-зле.

Бойко Борисов
снимка : Министерски съвет

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading