Михаил Кирязов с книжно дарение към Библиотеката в Силистра

В навечерието на 24 май – Деня на славянската писменост на българската просвета и култура, Регионална библиотека „Партений Павлович” получи ново книжно дарение.
Дарението беше връчено на директора на библиотеката г-жа Светла Ангелова от силистренеца Михаил Кирязов – учител, синдикален лидер, прекрасен историк и приятел на библиотеката.
Ето какво сподели той: „Книгите наистина са моя страст, тази страст се дължи на една библиотекарка, госпожа Рибарова. Тя беше превъзходен човек, научи ме буквално да чета книги. Беше ми направила един списък с литература от най-различни автори. Списъкът беше по държави и по езици, за мен това бе много интересно и така се докоснах до немската, английската, американската литература, френската също ми беше много интересна. Това беше в годините, когато бях в гимназия и от тогава ми остана това особено отношение към книгите и към библиотеката. В онези години да се снабдиш с хубава книга беше трудно. Освен, че получавах хубави книги от библиотеката, имах и напътствия от библиотекарката, а и често искаше да споделя какво от прочетеното ми е харесало най-много”.
Благодарим на господин Кирязов за прекрасните заглавия, които ни подари. Повечето от тях са свързани с една интересна тема – Втората световна война, дипломацията и личностите, изиграли ключова роля за победата над фашизма.
Благодарим и за прекрасните думи за една обичана наша колежка – госпожа Свобода Рибарова или леля Боди, както я помнят много от нашите съграждани.

източник : Регионална библиотека „Партений Павлович“ – Силистра

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.