Днес в тържествена обстановка Руси Стратиев бе обявен за поредния – 151-ви лауреат на званието „Рицар на доброто“. В навечерието на 10-годишния юбилей на силистренската неправителствена организация – 24 май, собственикът на ресторант „Прего“ /“Горското“/ получи признанието на обществото за благородния си жест в условията на извънредната ситуация в полза на хората.

В продължение на месец бизнесменът финансираше, а колективът му приготвяше и раздаваше безплатно горещи супи на силистренци. Над 3000 порции получиха хората от различни възрасти, ощетени по някакъв начин от съдбата. Ръководството на организацията – председателят Милка Димитрова, секретарят Маргарита Любомирова, Мария Неделчева и „душата“ на организацията Лилия Маркова.

„За широтата на Духа, за изключителната съпричастност към хората на Силистра и стремежът този град да бъде пример на човешко отношение към онези, които изпитват тревога за залъка и бъдещето си. Вие дадохте пример на десетки други и те тръгнаха по Вашия път. Вие сте чест за града ни! Благодарим Ви!“, пише в почетната грамота, връчена на Руси Стратиев. Той от своя страна благодари на десетките фирми и граждани, които също са помогнали с продукти и пари, за осъществяване на благородната му инициатива.

Съпричастни към инициативата на работодателя си бяха и служителите му. Макар, да бяха временно съкратени и на трудовата борса, готвачки и сервитьорки всеки ден се трудиха, за да нахранят хората. Във времето на първоначалната неизвестност и опасността да се заразят, жените не останаха по домовете, а прегърнаха идеята и бяха на своята първа линия в кухнята и пред казаните.

Затова и те получиха почетна грамота „За безкористния и всеотдаен труд по време на изпитанието за целия свят! За щедростта и силата да останете на първата линия, изтривайки сълзите на вдовици и сираци, на хората в нужда, без да накърните човешкото им достойнство!“

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading