Александър Сабанов с предложение в полза на малките земеделски производители (ВИДЕО)

Това сподели в профила си във Фейсбук, силистренският депутат Александър Сабанов:

Днес направих предложения в полза на малките земеделски производители в закона за извънредното положение. А за да могат българските граждани да си купуват по-евтини продукти във веригите предложих максимална надценка 25% за стоките, които се предлагат.
Както и сериозни глоби ако някой се опитва да хитрува!!!
В чл. 16а, в ал. 1, след думите „производство на храни“ се прави добавка „от български суровини“. В края на текста по ал. 1 да се добави изречение „Тези стопански субекти са длъжни да предоставят на населението предлаганите от тях стоки и услуги на цени с не повече от 25% от нетните цени на придобиването им от производител до краен потребител ( с включени всички бонуси, такси и надценки)“.

Също така предложих да бъдат увеличени глобите за търговските вериги, които нарушават тези разпоредби. При първо нарушение глобата да е от 30 хил. до 50 хил. лв., при второ – от 60 хил. до 100 хил., а при трето нарушение – 100 хиляди лева. Глобите са за всеки търговски обект, в който има нарушение.

Държавата задължи търговските вериги да предлагат местна българска продукция

Според нас, мерките които се предприемат в случая са изключително полезни и важни и би било добре те да останат и след извънредното положение, за да покаже Българската държава, че има воля да подпомага собственото си население.

Очаквайте още информация за конкретните действия, или бездействия на всеки един Общински съветник, кмет, администратор и др., за да можете обективно да решите, оправдават ли доверието ви, хората които сте поставили там , за да управляват вашите дела.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.