ОТВОРЕНО ПИСМО

ДО
Г-ЖА ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА,
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 44-ТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
И
ДЕПУТАТИТЕ ОТ ВСИЧКИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ГРУПИ НА 44-ТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

ОТ

Национална гражданска инициатива „Системата ни убива ВСИЧКИ“
и сдружение „Общност Мостове“

Госпожо председател на 44-тото Народно събрание,
Дами и господа народни представители,

Година, след като Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер, след 26 дни интензивни протести срещу неморалното му държание към хората с увреждания и техните близки, той беше избран за заместник-председател на Народното събрание. Този избор оставя впечатлението, че моралът в 44-тото Народно събрание изцяло отсъства.

Припомняме Ви, че второто искане от протеста ни миналата година не беше Валери Симеонов да се върне в Народното събрание, а да му се отнеме правото да участва в управлението на държавата под каквато и да е форма, защото поведението му е срамно и е обида за държавността въобще! Днес той не просто депутат, а е избран за заместник-председател на Народното събрание!
Това е един безпрецедентен избор на човека, демонстрирал презрение и неуважение към всички български граждани в хода на цялото си участие в политическия живот в България.

Какво искате да кажете на нас, българските граждани, днес с този избор? Че най-достойният за такъв висок пост е този, който влачи възрастна жена на границата, строи и се гордее с безсмислени погранични огради, мери шум с шумомери, нарича майките на деца с увреждания „Кресливи жени на УЖ болни деца“ и свален от вицепремиерски пост след 26-дневни протести?!

Припомняме Ви част от декларацията ни от миналата година:

„Неговият речник като политик, заемащ този пост, принизява проблемите на обществото. Ако това недопустимо поведение и отношение бъде преглътнато, то това ще означава неговото узаконяване и приемане.

Крайно време е да се сложи край на този овластен цинизъм и омраза от лица, заемащи висши ръководни постове, който безнаказано накърнява достойнството на българските граждани!“

Какво промени ситуацията днес?

Какъв знак давате на българското общество днес?

Че гласът на гражданите е без значение, че обществото ни може да бъде мачкано, унижавано, влачено, обиждано и излагано пред света?!

Зад този избор застанахте всички Вие с действията и бездействията си, с присъствието и с отсъствието си!

Срам ни е от Вас!

НАСТОЯВАМЕ:
1. Този избор да бъде отменен!
2. Да се отнеме възможността на г-н Симеонов да участва по какъвто и да било начин в управлението на Р България!

Сдружение „Общност Мостове“
НГИ „Системата ни убива ВСИЧКИ“
гр. София
20.11.2019 г.

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading