автор: Свилен Димитров

Министърът на финансите Владислав Горанов смята, че местните данъци и такси са изключително ниски. Той заяви, че от кметовете зависи, дали ще ги увеличат, но ако не го направят – „да не се обръщат към правителството“.

Скъпи съграждани, местните избори свършиха и вече е време да вдигнем данъците. Ако след това изказване на г-н Горанов, вашите кметове започнат да увеличават налозите, знайте кой им е оказал натиск за това. Нека гледаме на нещата обективно , за да няма после неприятни изненади и прехвърляне на вина, а да знаем от кого да търсим отговорност. На практика, Министърът на финансите от ГЕРБ заяви, че местните данъци са ниски и направи призив за вдигането им.

Ето и част от думите на Горанов:
„Местните данъци в България са изключително ниски, както и данъчните оценки. Няма как с приходите от тях да се поддържа и развива инфраструктурата. Тя трябва да се финансира от имуществените данъци“. – пред Нова телевизия.
„Градоначалниците трябва да преценят каква политика да водят и да поемат своята отговорност. Ако решат да задържат ниски данъците и таксите, да бъдат така любезни да не се обръщат към правителството“ цитиран от dir.bg.

Владислав Горанов все пак спомена и

Снимка: Уикипедия

един известен от стотици години факт, макар и „късно разбран“ от управляващата партия – че без добро образование, държавата и хората в нея не могат да бъдат успешни.
„Няма да сме по-успешни, ако не сме по-образовани. Късно разбрахме това. Мисля, че инвестицията в образование е добра, макар и закъсняла“.

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading