На 22 и 23.12.2021 г. на площад „Свобода „в град Силистра е третото издание на благотворителният коледен базар „Книга за надеждата“. Инициаторите за него заявиха в поканата си във Фесбук: „Дари книга, а ние съвместно с Женско сдружение „Екатерина Каравелова“ ще я трансформираме в надежда за нов живот“. Именно на Сдружението ще бъдат подарени събраните от базара средства в името на идеята да продължи работата им в подкрепата на жертви на домашно насилие (жени, деца и възрастни), както и на семейства, намиращи се в затруднено положение“.

И още: „С тази инициатива искаме да стимулираме четенето, да вдъхнем нов живот на вече прочетени книги, да предоставим възможност на всички хора да се сдобият с книга от нашият щанд. Как става участието в базара: всеки желаещ може да дари свои прочетени книги, както и събрани от близки и приятели в определени пунктове за целта или да го направи в дните на базара на щанд в центъра на град Силистра.

Отделно: в дните на базара всеки може да закупи от дарените книги, като цената им се определя от купувачите, според възможностите, които имат. Купувачите ще бъдат предварително запознати с каузата и с предназначението на дарените пари.

Неформално предложение: „Колкото по-нови са предлаганите заглавия, толкова по-добре за осъществяване на каузата“. Нека книгите да са добре запазени и да имат представителен вид. Хубаво ще е да има повече детски книжки.

В предварителен план книги можете да оставите на следните адреси: магазин „Малц & Хмел“ на ул. Петър Вичев №23 (Дом на учителя); понеделник до събота от 14 до 23 ч.; Център за обществена подкрепа на ул. „Н. Й. Вапцаров” №51 ет. 2 (от понеделник до петък от 9 до 17 ч.); офис на EASY PAY на бул. „Македония №125 Е (от понеделник до събота от 9 до 18:30 ч.); бар „Bulldog“ на ул. „Хаджи Димитър“ №65 (от понеделник до неделя от 14 до 23 ч.); пекарна „Колибри“ на ул. София №1 (зад паметника на Васил Левски) – от понеделник до петък от 8 до 17 ч.
Събитието във Фейсбук е обявено на адрес: https://fb.me/e/c5WJhmj9p .

Източник: Йордан Георгиев

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading