„Тази кампания е по-различна от всички останали, които сме правили и за нас като кандидати, и за хората, които срещаме всеки ден. Има страх от ГЕРБ, които използват държавния и общинския ресурс за правене на лични кампании. Министрите им са примерът в чист вид. Злоупотреба с власт пред очите на цялото общество“.
Това заяви Вяра Емилова – водач на листата на „БСП за България“ от Силистренско пред свои симпатизанти. Статистиката показва, че България е на последните места в ЕС по всички показатели и с най-слаби постигнати резултати. Силистра и областта трайно затвърждават тази тенденция и застават в дъното в класациите по привличане на инвестиции. Но са водещи в класацията по влошаване на демографските показатели. В област Силистра продължава процесът на застаряване на населението, увеличават се жителите над 65 години. А броят на хората в трудоспособна възраст намалява с близо 1000 души всяка година. Това показват данните на НСИ. За сравнение, през далечната 2001 г. в областта на всеки 100 души, излизащи в пенсия, 109 млади хора са започвали работа.
На фона на тъжната статистика за Крайдунавска Добруджа управляващите превърнаха лъжите, агресията и натиска над бизнеса и хората в своя запазена марка. С една единствена цел – спечелване на изборите и оставане във властта на всяка цена.
Според Вяра Емилова, за да се излезе от омагьосания кръг, в който се въртим от 12 години, е необходимо масово да се гласува. „Хората трябва да разберат, че в изборния ден те не просто имат право да гласуват, а имат право на действителен избор. А правилен избор може да вземе само разумът, подкрепен от чистата съвест и стремежа към истината. Страхът и нездравите емоции, които събуждат повечето актьори на политическата сцена в опитите си да привлекат вниманието на публиката, не са добър съветник. Трябва ясно да си дадете сметка на кого от тях имате доверие, че няма да излъже“, коментира още водачът на листата на“ БСП за България“ в Силистра и добави, че всеки трябва да гласува отговорно за своето бъдеще и за бъдещето на България.

Снимка :Фейсбук

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading