Футболистите на Доростол (Силистра) постигнаха първата си победа на чужд терен от началото на новата 2021г. в първенството на Трета лига – Североизточна група.
В двубой от шампионата те гостуваха на ФК“Тополи“- обл.Варна и се завърнаха с пълен актив от точки, след по-добра игра в изключително тежък и груб мач с 6 жълти и 2 червени картона.

През първата част двата отбора водиха равностойна битка на тежкия и доста неравен терен,като футболистите на „ДОРОСТОЛ“ можеха да поведат на два пъти чрез Симеон Симеонов.
Така двата отбора се прибраха на почивката при нулево равенство.

В началото на втората част двата отбора заложиха на непрестанни атаки към двете врати,като защитата на „ДОРОСТОЛ“ в лицето на Даниел Желев,Боян Николов и Теодор Кирчев,заедно с вратарят Веселин Василев осуетиха още в зародиш опасностите пред силистренската врата.
В 52-ата минута се стигна до ситуация в наказателно поле на домакините в която Денис Ридван бе съборен грубо,но съдията на двубоя не отсъди 100 процентова дузпа в полза на „ДОРОСТОЛ“.
Пет минути по късно капитанът на „Тополи“ игра с ръка в наказателното си поле и този път бе отсъдено най-тежкото наказание-дузпа.
Сонер Хюсеин реализира наказателния удар и така отвори головата си сметка за новия си отбор.
В оставащите минути до края на мача футболистите на двата отбора продължиха битката на тежкия терен,като незаслужено от игра бе отстранен Николай Николаев от „ДОРОСТОЛ“ за два жълти картона.

Въпреки и шестте добавени минути след изтичане на редовното време, Доростол постигна шеста победа в първенството на Трета лига .

Снимки : Фейсбук

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading