автор : Елена Гунчева /Свободно Слово/

Може да бъде изображение с текст, който гласи 'отоплително тяло 379 л6/бр 1800 л6/бр триплекс стъкло 68 л6/м² 600 в/м метални конструкции ka M² ? LED лента 6 л6/м 84 л6/м пазарни цени цена за общината шперплат 33 л6/м² 108 л6/м²'

След „златните“ пейки преди години, няколко пъти промененият облик на пл. „Славейков“, безкрайните и грозни ремонти на ул. „Граф Игнатиев“, сега Данчето Самоковската реши да зарадва столичани с щандове, които, съдейки по цената, са със златно покритие и вградени диаманти.

Поне да изглеждаха добре, оригинално и качествени, да го преглътнем! Ама и това не е. Някак си забелязвам закономерност – колкото е по-грозно, толкова е по-скъпо. Признавам, че може и да не разбирам от последните крясъци на архитектурната и инженерна мисъл, но ми се иска да крещя, като им видя произведенията.

Факт е, че кметът на София има пошъл и вулгарен вкус. Който налага и на столичани, че и на всички българи, защото, противно на мнението на една кифла, София е столица на цяла България и всички българи ни засяга какво се случва там и как изглежда. Окултните статуи, калпавите ремонти, прескъпите махленски съоръжения, идват в повече. Видно отвсякъде е, че водещо е високата цена, за да могат да се покрият комисионните на заинтересованите общински лица. Но пък плащаме всички ние, нали?

Мутрите ни излизат прескъпо. Те смятат държавата за бащиния и с нашите пари поръчват грозни и скъпи неща. Подиграват ни се в очите с подобни поръчки. А ние, вместо да им ги стоварим на главите, само мрънкаме.

И първата работа на новото управление трябва да бъде ревизия на всички подобни сделки и съд за виновните. И ако са виновни, конфискация на имуществото до девето коляно на деца, очинайки и котки им лелини, на които са го прехвърлили!

Моля подкрепете ни и последвайте СИЛИСТРА-НЮЗ във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading