Още 3 компютъра достигнаха до деца през изминалата седмица. Всички тези деца се учат чудесно, но са в семейства в нужда. Като в семейството на тази смела майка с 4 деца, където най-малкото е на 2 г. и 6 м. Мъжът в къщата е баткото, защото той се грижи за всички. Не забравя обаче образованието си, защото знае, че бъдещето принадлежи на подготвените за него.
Или на това семейство с 3 деца в Община Алфатар в което майката е със здравословен проблем, а бащата е пенсионер… Тяхното момиченце в 5-ти клас се учи чудесно и иска да помага на семейството когато завърши….
Не, тези семейства не могат да си позволят компютри, а без тях децата остават изключени от учебния процес. И заради това наистина неуморимите дами от Женско Сдружение Екатерина Каравелова им предоставят лаптопи и компютри. Тези устройства са дарени от вас, силистренци. Всички вие помагате, защото знаете, че децата са бъдещето ни, че утре те ще ни лекуват, ще строят, ще обучават други деца. Защото не можете да останете безучастни. Силистренци не изоставят своите хора!

От дарените за кампанията „Подари компютър на дете“ до края на м. Януари 2021 г. финансови средства, Сдружение „Екатерина Каравелова“ успя да закупи още 9 компютъра и периферия към тях (тон колони, видеокамери с микрофон, мишки и клавиатури), които предстои да бъдат предоставени на ученици от област Силистра през настоящата седмица.

Моля подкрепете ни и последвайте СИЛИСТРА-НЮЗ във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading