Новият председател на Районен съд-Дулово Емил Николаев официално встъпи в длъжност

Съдия Емил Николаев официално встъпи в длъжност „Административен ръководител-председател“ на Районен съд-Дулово.

Досегашният председател на съда, съдия Николай Кънчев завърши вторият си мандат като административен ръководител.

Съдия Николаев е атестиран от Висшия съдебен съвет с най-висока комплексна оценка „Много добра“.

На 08 декември 2020 година Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет с пълно единодушие подкрепи кандидатурата на съдия Николаев за председател на съда, оценявайки неговите професионални и етични качества, както и получената от колегите му подкрепа.

Съдия Емил Николаев подписа акт за встъпване в длъжност пред И.Ф. Председател на Окръжен съд-Силистра Людмил Хърватев.

Съдия Хърватев отправи поздрав към Николаев и му пожела да успее да запази, и да надгражда постигнатите добри практики на Районен съд-Дулово, за да продължи да има максимален достъп на хората до правосъдие в този съдебен район.

Съдия Николаев е убеден, че съдилищата в малките градове са ресурсът на правораздавателната система за справяне с проблемите на натовареността, ресурс, който е нужен непрекъснато на хората, отдалечени от големите градове.

Като основни приоритети при управлението на Районен съд-Дулово магистратът посочва ефективното използване на информационните технологии чрез обезпечаване на надеждна и практична електронна система за работа в съда, поддържане на екипност, непрекъснат диалог и взаимно уважение между съдиите, и съдебните служители.

Съдия Николаев заяви, че ще работи за повишаване на качеството и бързината на правораздавателната дейност, както и на професионалната квалификация на съдиите, и на съдебните служители. Акцент в работата на новият административен ръководител ще бъде и подобряването на материално-битовите условия за работа, безопасността и достъпността на съдебната сграда.

Като постоянна цел съдия Емил Николаев посочва издигането на принципа за върховенство на закона и неговото еднакво и точно прилагане, откритостта и прозрачността в дейността на съда за повишаване на общественото доверие към него.

Съдия Емил Николаев има над 19 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Кариерата му започва като младши прокурор в Районна прокуратура-Силистра, след което в периода 21.05.2003г.-01.03.2016г. е прокурор в същата прокуратура, а от 01.03.2016г. и към момента е съдия в Районен съд-Дулово.

Моля подкрепете ни и последвайте СИЛИСТРА-НЮЗ във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.