За втора поредна година ученик на ПГСУАУ изпревари всички участници в провелата се на 21.11. Национална олимпиада по финанси на ИУ- Варна. Марияна Димитрова Петрова от 12в зае престижното ПЪРВО място в надпревара с още 188 ученика от цялата страна. Получава оценка отличен при кандидатстване и освобождаване от две семестриални такси.
Поздравления за Илия Христозов от 12а клас за постигнати 88/100 точки и оценка отличен 5,75 и Николета Георгиева от 12б клас с 72/100 точки и оценка 5,50 на Националната олимпиада по финанси, което им дава право да се запишат студенти в желана от тях специалност в ИУ- Варна.
Университетската национална ученическа олимпиада по финанси се провежда ежегодно в периода октомври – ноември. В нея могат да участват учениците в XI и XII клас от средните училища в страната.
Олимпиадата предостави възможност за изява в областта на финансите и да създаде среда за развитие и задълбочаване на знанията, уменията и компетентностите в областта на финансите. Решаването на финансови проблеми и казуси на олимпиадата по финанси насърчи способностите на учениците за оригинално и творческо мислене.

Информация на : ПГСУАУ „Атанас Буров“

снимка : ПГСУАУ „Атанас Буров“

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading