След сбиването в Секулово, полицейски началници посетиха селотo

Спокойна е обстановката в дуловското село Секулово, констатираха след посещение днес на място директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Юлиян Караславов и административният ръководител на Районната прокуратура Веселина Милушева. Те посетиха селото по повод инцидент, при който в нощта срещу 11 юни между група местни младежи възникнало словесно спречкване, което прераснало в сбиване, а някои от участниците получили леки телесни увреждания.
Според Невзат Ибрям – втори мандат кмет на селото, напрежение между местните жители няма. В него живеят около 600-700 души от различен етнически произход, но между тях са установени добросъседски и нормални ваимоотношения. Голяма част от хората имат постоянно трудова заетост и сигурно препитание. В разговор с областния директор и районния прокурор местните жители също категорично отхвърлиха появилите се в публичното пространство внушения за етническо напрежение.
По данни на районния инспектор, обслужващ село Секулово, през изминалата година там няма регистрирани криминални престъпления и груби нарушения на обществения ред, а от началото на настоящата година е извършено едно престъпление – унищожаване на имущество, чийто автор е разкрит.
След получен на тел.112 сигнал за произшествието в нощта срещу 11 юни полицейски автопатрул е реагирал незабавно и след намесата му кофликтът бил преустановен. Към момента самоличността на всички участници в него е установена в хода на разпоредената от началника на РУ-Дулово проверка. До края на днешния ден предстои материалите от нея и събраните данни да бъдат докладвани на Районната прокуратура с оглед предприемане на адекватни действия.
Като превантивна мярка по разпореждане на областния директор старши комисар Юлиян Караславов днес в района на селото се провежда специализирана полицейска операция.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.