Излезе 33-и том на сборник „Добруджа“

От профила на Регионален исторически музей Силистра научаваме: 

„В Международния ден на музеите, имаме удоволствието да Ви информираме, че излезе от печат бр. 33 на сборник „Добруджа“, посветен на 120 години музейно дело в Силистра с проучвания на водещи специалисти, взели участие в проведената „Юбилейна кръгла маса“, проведена през 2018 г. Нека в този ден да си дадем сметка, че културното наследство е житейска мисия, а не даденост. Музеят е институция с призвание, авторитет и значение, които трябва да оценяваме ежедневно, а не само когато е със свободен вход. Миналото е това, което ще ни даде възможност да намерим своето място и в бъдещето“.
Редакционната колегия на изданието има за главен редактор проф. д.и.н. Георги Атанасов (дългогодишен ръководител на архелогическия отдел на РИМ Силистра), а заедно с него редактори са д-р Николай Тодоров (директор на РИМ Силистра), както още  Светлана Ганчева и Вера Милева – негови колеги; както и видни учени в лицето на  професорите Румен Иванов, Пламен Павлов, на доцентите Сергей Торбатов, Валери Йотов и Гергана Георгиева. Печатът на сборника е също силистренски – „Ковачев прес“ ООД.
Кои са авторите на доклади? Това са Николай Тодоров, Георги Атанасов, Калоян Димов, Светлана Ганчева, Кристиян Михайлов (всички от Силистра) Владимир Овчаров, Галин Димитров, Румен Иванов, Мария Шушарова, Невена Неделчева, Десислава Христова, Пети Доневски, Николай Атанасов, Надежда Иванова, Калин Стоев. Сборникът завършва с летопис за 120 години археологически проучвания в Силистра и в региона.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.