Силистренец живеещ в Нова Зеландия, поздравява леля си от Силистра

снимка : Радио Варна

Днес на много места по света отбелязват Деня на майката. 88-годишната Мей Блака от Кобарго, Австралия доставя букети на жителите в региона от 60 години насам.

Цените на букетите на Мей Блака вървят на цени от 10 до 30 долара, но тази година, тези които не могат да си ги позволят, могат да ги имат безплатно.

За Деня на майката Мей успява да продаде около 30-40 букета. В навечерието на новогодишната нощ на 31 януари 2019 година обаче Кобарго беше опустошен от бушуващите горски пожари. В селището загинаха двама души, стихията разруши десетки домове и имоти на главната улица.

Това писмо от наш съгражданин, по повод Денят на майката се е получило по пощата на Радио Варна:

Здравейте,Казвам се Милен Маринов. Роден съм в Силистра, но временно живея в Нова Зеландия. Днес, неделя 10-ти май, тук се отбелязва Деня на майката и съм поръчал специален поздрав за нея – любимата й мелодия от Хора на ловците на Вебер. Майка често я свиреше на цигулката от моя прадядо. За съжаление този поздрав няма да стигне до майка, защото тя успя да доживее само до 59 години, но нейната сетра и моя леля живее в Силистра и искам да я поздравя специално в радиото. Леля ми е Петранка Недкова  е и председател на Силистренския клуб „По първи петли“. От интернет разбирам, че няма предаване в неделя сутрин, но пък мога да се обадя в понеделник когато домакин е Радио „Варна“. Леля винаги казва, че тя не изпуска предаване, така че със сигурност ще чуе поздрава ми. Моля, кажете ми в колко часа е най-удобно да се обадя и аз ще се съобразя с часовата разлика.От леля си знам, че тя най-много ще се зарадва на народна музика. Майка беше учителка по музика и тя с много силни чувства говореше за българските композитори, които са създали прекрасни симфонични произведения, базирани на фолклорни мотиви. Затова желая да поздравя леля и всички майки със симфоничната аранжировка на Ръченица на Петко Стайнов.
Предварително Ви благодаря за предоставената ми възможност.

С поздрав:Милен

източник : Радио Варна

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.