Мирослав Калинов, фалшивите профили и „Кворумът на ГЕРБ-Силистра“

Мирослав Калинов е Директор на дирекция „Финанси“ в Община Силистра. Освен това е и човекът, който стои зад силистренският новинарски сайт – Кворум Силистра. Сайтът от своя страна е известен с проправителствените си(ГЕРБерски) публикации, като единственото, което пропуска да отрази, около управляващата партия са будещите подозрения, граничещи с безумие решения, които почти всеки месец излизат от главите на членовете й.
„Кворумът“ повече прилича на партиен, рекламен сайт на ГЕРБ, отколкото на новинарски такъв.

„Кворумът“ повече прилича на партиен, рекламен сайт на ГЕРБ, отколкото на новинарски такъв

Такива абсурдни Пи-Ар публикации са изпълнили сайта от първата до последната страница и не смятаме за нужно да продължаваме с психическия тормоз над нашите читатели. Д-р Найденов, Тодор Тодоров и компания не са проследени само до тоалетната, но ако вярваме на „Кворум-Силистра“ те дори там мислят за нашето благо и правят дарения за нуждаещите се. Я топка, я книга, я някой козунак. Но това, че например по тяхно време ФК „Доростол“, на когото даряваха топки предизборно, фалира и вече сме единственият областен град без футболен отбор, това разбира се не можете да прочетете в „Кворума на ГЕРБ“.

Естествено, това че ГЕРБ ежеминутно ползват въпросния сайт за трибуна, не би било проблем, ако г-н Калинов просто беше казал на читателите си, че (вероятно) работи за управляващата партия и по-скоро изпълнява ролята на неин Пи-Ар и сайтът на практика може би е зависим от ГЕРБ. Но не. От „Кворум“ твърдят следното :

Търсели истината, дори когато от нея боли. Да, обаче не публикуват нищо , от което боли и нарушава комфорта на разплулите се в креслата си „управленци“ (може би защото Мирослав Калинов е част от тези „управленци“ и работи в Общината? Едва ли..). Всичко, което правят е да заблуждават съгражданите си и да им слагат „розовите очила“, че нещата са наред и че имаме компетентни хора начело, които се интересуват от нас и нашите интереси. Е, г-н Калинов, отворете си страничката с „Мисията и ценностите“ и си я прочетете отново, че май отдавна не сте. След като я прочетете – изтрийте я, за да не ставате за смях.

Кворумът често бива използван за очерняне и клеветене на опонентите на ГЕРБ, които се осмеляват да изразят несъгласието си с политиката на управляващите. Тук, без да има съдебно решение, Димитър Пецов е обявен за наркодилър, докато в бюлетина от полицията пише, че той е само заподозрян. В една нормална държава, собственикът на „новинарският сайт“ би понесъл значителни правни последици от действията си, но тук, може би близостта му до управляващите го спасява?

След като набързо показахме, що за „безпристрастен, новинарски сайт“ е нашият Кворум, идва ред на основната тема, която искаме да засегнем в тази статия. Тя въобще не е за подценяване, понеже управляващата партия действа чрез тази схема в социалните и медийните мрежи из цяла България и въпреки че голяма част от средно интелигентните българи разбират нещата, на някои хора им трябва съвсем малко, за да им светне за какво иде реч. Става въпрос за фалшивите профили, или така наречените платени тролове.

Откакто от СИЛИСТРА-НЮЗ следим медийното и социалното пространства, натрапчиво впечатление ни прави как, под всички статии , които са свързани с разкрития около схемите на управляващата партия ГЕРБ, неотлъчно пишат около 5-10 „човека“, които яростно защитават и оправдават дори най-абсурдните решения и действия на „управляващите“. След кратка проверка, всеки може да установи , че това са профили с по една снимка и не повече от 100-200 приятели, а често и под 100. Почти всичките им коментари и публикации са свързани с възхвала на ГЕРБ и яростна злоба към всеки инакомислещ и оспорващ безпогрешното мнение на великите жреци на синята партия. Разбира се , веднага всеки може да си направи извода, че това са фалшиви профили създадени с една цел – да се опитат да манипулират мнението на група от хора в социалните мрежи и да изразяват твърдения, които някои обществени личности не могат да си позволят да изразят от личните си профили, защото или са твърде вулгарни, или граничещи с клевета, или просто са си чисти лъжи. А и все пак, когато стотици те плюят не върви да се защитиш сам, а вместо това влизаш с фалшивото профилче и изразяваш будното гражданско мнение на домашния си трол, след което си харесваш собствения коментар и пишеш официално съгласие с мнението на този гражданин, който единствен разбира за какво става дума. Другите стотици „тулупи“ само си плюят. Току-виж си заблудил някой и друг избирател.
Събрали сме за вас мнения на някои от най-известните силистренски тролове, всички до един свързани с управляващата партия (до момента не сме забелязали практика други партии в Силистра да използват такива долни, псевдополитически прийоми). Забелязва се, че фалшивите са видни фенове на Кворум-Силистра. Не признават други сайтове и споделят само статиите на г-н Калинов. Двама от тях (Ангел Ангелов и Слави Ангелов) дори играят фейсбук игрички и си пращат подаръци с Директора на дирекция финанси. Дали имат нещо общо? Не знам. :

Тук, в отговор на десетки анти-герб коментари, трол Слави Ангелов пише под публикация за даренията на болницата, като очевидно визира видните герберски дарители, а председателят на Общински съвет от ГЕРБ, д-р Мария Стойчева му подглася с патос, че Дарител било дума , от която трябвало да се срамуваме, според повечето хора. Очевидно тя визира упреците на съгражданите си, че всички дарения на политически личности се правят твърде показно и задължително пред камерите на десетките Пи-Ар-и. И после биват публикувани познайте къде?
Тук, отново трол Слави Ангелов (или М.К.?) пише коментар, където чисто и просто клевети Димитър Пецов, журналистът, граждански активист, който беше арестуван по особено съмнителен начин уж за притежание на наркотици. Разбира се, ако коментарът беше направен от истинския профил на притежателя му, това щеше да събуди доста основателни подозрения за това, кои среди имат пръст в постановката, която се разигра при ареста на г-н Пецов. След като предполагаме с кого е свързан профила, вече можем сами да си направим някои изводи.
Тук тролът Слави Ангелов играе игрички с другия трол на М.К.? – Ангел Ангелов. Човекът е практичен, ползва си троловете, за да си праща подаръчета.
Ангел Ангелов (трол номер две) праща подаръци в играта „Battle Pirates“на Директора на дирекция „Финанси“ в Община Силистра. Странно нали?
Тук Кворум-Силистра играе игрички с трол номер едно – Слави Ангелов.
Мирослав Калинов и трол Слави Ангелов явно са големи приятели.
Тук, тролът Слави Ангелов за пореден път атакува Димитър Пецов чрез клевета. В случая Пецов си е позволил критика към вожда на силистренските гербаджии, че не спазва противоепидемичните мерки, когато си прави широко отразените в медиите дарения, а позволява контакти и се здрависва с хората. Не много мъжка постъпка от страна на г-н М.К.? да обижда хората по този начин, като се крие зад гърба на домашния си трол. Но всичко излиза наяве и рано, или късно разбираме истината.
Тук един много неспортсменски коментар срещу жена, журналист. Много разбирал този Слави Ангелов от силистренска политика. Все едно отвътре ги гледа нещата. А май него никой не го познава в тоя град, може би защото изобщо не същестува. А кой стои зад клавиатурата и излива тази помия според Вас, драги читатели? Хайде всеки сам да си направи изводите.
Троловете се нахвърлят с обиди и клевети върху Краснодар Кунев, който беше участник в част от протестите през 2018-та и 2019-та против мафиотското управление на ГЕРБ. Защо ли го мразят така? Тук виждаме да се включват и още два познати трола – Стефан Иванов и Георги Йончев, за които ще говорим в една от следващите части на разследването.

Всичко,което ви показахме е само една малка част от творчеството на политическите тролове на управляващата партия. Можете да видите тяхната активност почти под всяка по-значима публикация и особено под такива, в които се обяснява някоя и друга злоупотреба , или пък гаф на ГЕРБ. Също така , те много обичат да изливат злобата на истинските си притежатели срещу хората, които се осмеляват да нададат глас, противен на нашите скъпи управници.

И така. Надяваме се, че сме Ви били полезни, за да си изградите едно истински информирано мнение за нещата такива, каквито наистина СА, а не такива каквито се стремят да ви ги представят в измислените медии, създадени само за да ви заблуждават.

Един съвет, когато видите трол – докладвайте го за „фалшив акаунт“ . Когато се натрупат достатъчно доклади, той би трябвало да бъде проверен от админите. Това е опцията, която Фейсбук предлага, за да се справим с такива отрепки. И разбира се- винаги имайте едно на ум, когато четете коментарите на тези „хора“. Явно имат някакъв интерес да не пишат от свое име – те винаги – или лъжат, или клеветят, или искат да заблудят някого.

Не сме приключили дотук. Очаквайте скоро – кои са фейсбук групите на ГЕРБ; как бяха създадени в опит да спасят потъващия син кораб. И още фалшиви профили – този път на други хора близки до властта.

Клеветата е защитното оръдие на низката душа. Тъй като не може да прикрие своята голота и низост, тя се опитва да очерни тези, които са по-добри от нея, за да си намери оправдание, както ѝ се струва.

Последвайте ни във Фейсбук , за да сте винаги информирани .

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.