Въпреки кризата, туристическият бранш в региона е в готовност за сезона

По Северното Черноморие и особено в курортите край Варна всички хотелиери подготвят обектите си за сезона, тъй като имат оптимизма, че повечето от туристите не отменят, а само отлагат резервациите си. Tова заяви проф. Стоян Маринов, член на Управителния съвет на Варненската туристическа и преподавател по туризъм в Икономическия университет.

„Въпреки кризата с COVID-19, туристическият бранш е в готовност за сезона. В този смисъл съм оптимист, че ако ограничителните мерки паднат, отложените пътувания на туристи до България и Варна ще се състоят“, подчерта проф. Маринов.

По думите му, повечето от колегите му чакат отмяната на огранинителните мерки. „Падне ли забраната, ще има и туризъм“, категоричен е той.

Според Маринов, младежкият туризъм има огромен потенциал. „Виждаме и сега, че младежите трудно се удържат. Паднат ли тези ограничения, първите туристи ще са от Германия. Полските туроператори се интересуват също непрекъснато. Дори и гражданите на Варна не искат да си вземат парите обратно, а чакат да падне забраната и да си прехвърлят резервациите – това също вдъхва оптимизъм“, каза още проф. Стоян Маринов.

Бизнесът разсъждава оптимистично, каза още Маринов, и допълни: „Колегите се готвят през десетдневки да стартират веднага, щом паднат ограниченията“.

източник : Радио Варна

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.