„За да я има книгата“ обедини 200 издателства и книжарници

Кампанията „Купи 1 книга“ обедини близо 200 издателства и книжарници в обща кауза под надслов „За да я има книгата“.

Инициативата започна в Деня на детската книга с призив към читателите в цялата страна за подкрепа на бранша. Издатели, автори, художници, дизайнери, страньори, преводачи, редактори, коректори, печатари и търговци отправиха апел към всеки, който сега може да отдели средства за закупуване на книга или има възможност да дари книги за кауза, да го направи.

„Днес книгите са изправени пред истинско предизвикателство. И спасяването им е в наши ръце. Книгата е извор на знания, забавление и идеи. Книгата е нашият живот и нашият смисъл. Само заедно можем да помогнем на книгата днес, за да я има в бъдеще!“, гласи призивът на организаторите на кампанията.

Само за няколко дни призивът „За да я има книгата“ беше споделен от стотици автори, читатели и любители на литературата и четенето.

Кампанията даде стимул на продажбите през онлайн магазините на издателства и книжарници и вече се сдоби с първите дарители, закупили книги за кауза. Увеличават се и съмишлениците и партньорите на инициативата, които застават в подкрепа на кампанията, информират организаторите.

Желаещите да подкрепят кампанията могат да го направят, като влязат в специално създадената уеб страница на инициативата: www.kupi1kniga.com. Инициативата се провежда със съдействието на Асоциация „Българска книга“, се посочва в съобщението.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.