Ожесточен дебат за 850 000 лева на днешния Общински съвет – Силистра (ВИДЕО)

Докладна записка вкарана в последния момент , стана причина за ожесточени дебати на днешния Общински съвет. Става въпрос за ДЗ с номер 120 – Промени в Бюджета на Община Силистра за 2019 г. в т.ч. в Поименния списък на капиталовите разходи по обекти и видове разходи финансирани с Целева субсидия за капиталови разходи за 2019 г. , в която се говори за някакви 846 100 лева . Стана ясно обаче, че очевидно никой от общинските съветници не знае какви точно са тези пари и защо се налага преразпределението им, както и къде точно ще бъдат преразпределяни те. Това, както и твърде краткото време за осмисляне и проучване на докладната записка, събуди притесненията на някои от опозиционните съветници. Златко Куртев, Светлана Великова и Георги Гайдаров изразиха своята критика, а отговор получиха от зам.-кмета по „Финанси и икономика“ д-р Мирослав Тодоров, който единствен имаше някакво понятие от докладната записка, като участник в създаването и, но все пак изпитваше сериозни трудности да обясни на останалите присъстващи, какво точно ще бъде гласувано. Въпреки всичко, разбрали-недоразбрали, съветниците от ГЕРБ,АБВ,ДПС,Движение 21 (с изключение на Стоил Стойчев), СДП гласуваха чинно „за“ , без много-много да задават въпроси.

Можете да проследите сами дебата в краткото видео под статията, а ние ще следим развитието на въпроса за Вас и ще Ви информираме своевременно .

Очаквайте още информация за конкретните действия, или бездействия на всеки един Общински съветник, за да можете обективно да решите, оправдават ли доверието ви, хората които сте поставили там , за да управляват вашите дела.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.