Протестите срещу Валери Симеонов и всички подкрепили го продължават и днес

Майки на деца с увреждания и други граждани ще протестират в късния следобед пред Народното събрание. Те настояват Валери Симеонов да подаде оставка като зам. -председател на парламента.“Ние не искаме само неговата оставка. Искаме оставката на всеки един поименно депутат, който е натиснал бутона “за““, коментира един от участниците. Красимир Каракачанов, лидер на коалиционния партньор в парламентарната група „Обединени патриоти“, както и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева застанаха зад избора на Симеонов. Самият той каза: Това, че някой протестира си е негово право. Но това според мен пак повтарям е намеса в правилата и реда в парламента“.

източник: Радио Варна

Напомняме, че в сряда (27.11.2019) от 18:30 ще започне Второ протестно автошествие от серията „Оставка на всички“ на площад Народно Събрание.
Страницата на организаторите на събитието във Фейсбук може да видите ТУК

А на коментара на Симеонов „Това, че някой протестира си е негово право. Но това според мен пак повтарям е намеса в правилата и реда в парламента“, можем да отговорим кратко, точно и ясно с малко въпросче:
Кой, ако не народът, който ИЗБИРА парламента, има право да се „намесва“ в правилата и реда му след това, когато някои хора се самозабравят и започнат да правят всичко друго, но не и да служат на съгражданите си?
Знаем много добре, че вашата цел е да сведете до минимум участието на народа във властта. Едни избори на няколко години и после да правите каквото си искате – това е идеалният вариант за вас. Не можете да спите, когато вашата „мечта“ за безконтролна власт е застрашена и ужасно много ви пречи, когато някой изисква нещо от вас. Не сте свикнали да давате от себе си. Обичате само да вземате и с всички сили се опитвате да убедите хората, че протестът не е легитимно средство за влияние . Но истината е, че в този момент друго средство няма, защото никой НЕ пита народа, а решенията се взимат ей така, ако мине номера. А ако никой не се обади – добре ви е дошло. Надявам се само на едно – народът да се отърве колкото се може по-скоро от вас, защото влиянието ви върху него е пагубно. Вие сте тения, която трябва да бъде премахната, преди да унищожи приемника си.

автор: Свилен Димитров

снимка: Фейсбук

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.