Изгоря пожарната кола на една от силистренските общини

Няма пострадали хора, но е изгорял противопожарен автомобил при гасене на запалени сухи треви в района на село Краново вчера. Първи на сигнала за произшествието, получен в 12:20 часа, се отзовали двама огнеборци със специализиран автомобил на Участъка в Кайнарджа. Пожарът бързо се разпрострял, обграждайки от всички страни пожарната кола. От високата температура се повредила пневматичната ѝ система, а това блокирало ходовата ѝ част, правейки придвижването ѝ невъзможно. Заради изчерпаната в цистерната вода огнеборците
предприели гасене на запалените гуми с наличните пожарогасители, но усилията им не дали резултат. Спасено било оборудването на автомобила.
Междувременно на мястото се отзовали противопожарен екип на РСПБЗН-Силистра и Доброволното формирование на община Кайнарджа и с общите им действия пожарът бил потушен. При ликвидиране на произшествието няма пострадали хора, но е изгорял противопожарният автомобил, който е собственост на община Кайнарджа.
Лекотоварен автомобил „Ивеко“ изгорял вчера в село Старо село. Произшествието е станало около 16:35 часа вследствие на техническа неизправност. Пожарът е загасен от екип на РСПБЗН-Тутракан.
Две къщи, широколистна гора и овощна градина спасили огнеборци от Противопожарен участък – Главиница, след като загасили запалено сметище в района на село Звенимир. Пожарът възникнал около 14:20 часа след небрежна работа с огън. Преди огнеборците да се справят с произшествието, изгорели 50 кв.м царевица.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.