В ОДМВР-Силистра е открит пункт за предоставяне на временна закрила на украински граждани

Осем украински граждани получиха регистрационни карти за временна закрила в новооткрития административен пункт, който функционира от днес в ОДМВР-Силистра. На гишето работят полицейски служители, преминали специално обучение за боравене с автоматизираната информационна система „Бежанци“. Пунктът се намира в сградата на служба „Миграция“ в областния град на бул. „Македония“ № 175 и работи всеки делничен
ден от 08:30 до 17:30 часа.
Желаещите да се възползват от процедурата трябва да представят национален документ за самоличност /паспорт/ или документ, с който е премината границата на Република България. За децата също се изисква паспорт или удостоверение за раждане при липсата на такъв.
След снемане на данни и фотографиране украинските граждани получават регистрационна карта за временна закрила и придобиват личен номер на чужденец, което им дава право на оставане на територията на Република България, право на труд и професионално обучение, на подходящо настаняване, на социално подпомагане, на медицинска помощ при спешни състояния, както и право на свободно завръщане в държавата на произход.
От служба „Миграция“ канят украинските граждани в Силистренска област, подали заявления за временна закрила преди 24 март, да се възползват от възможността за бързо административно обслужване в новооткрития пункт.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.