24-часов маратон за контрол на скоростта в Силистренска област утре

24-часов маратон за контрол на скоростните режими ще се проведе от 00.00 часа до 24:00 часа на 24 март т.г. на територията на Силистренска област. Той е в рамките на специализирана полицейска операция, организирана от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – Roadpol, която е в ход 21 до 27 март включително. Аналогични действия се провеждат на териториите на всички страни – членки.

По време на операцията ще се осъществява активен контрол за нарушения, свързани с превишаване на максимално разрешената скорост за движение.Ще бъдат използвани всички автоматизирани технически средства за контрол на скоростта, както в светлата, така и в тъмната част на денонощието.

В календара на Roadpol е заложено два пъти в годината да се провежда операция за контрол на скоростта. Причината за това е фактът, че несъобразената скорост остава основна причина за по-голямата част от пътнотранспортните произшествия в Европа. Изготвените анализи показват, че през 2021 г. у нас несъобразената скорост е сред водещите причини за настъпилите тежки пътнотранспортни произшествия .

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.