Наркотици и артефакти са открити при полицейска акция в Дулово

Специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението е реализирана на 01 март от служители на РУ-Дулово. Полицейските действия са предприети след разследване на информация за предстояща сделка с дрога, в хода на които е установен 24-годишен жител на града, известен с подобни прояви.
Същия ден в имот в града, обитаван от мъжа, са извършени процесуално-следствени действия. Укрити в гараж в рамките на имота са намерени са 48.57 грама канабис и 7.88 грама амфетамин, идентифицирани с полеви наркотест. Открити са също мелничка и други принадлежности, съотносими към престъпната дейност.
Десетки монети, керамични съдове и други предмети с белези на културно-исторически ценности, както и металотърсач, са намерени при претърсване в стопанска постройка в същия имот. Артефактите са иззети по надлежния ред. Предстои назначаване на историко-археологическа експертиза.
Мъжът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Разследването на случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура- Силистра.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply