Трима дуловчани изнудвали азербайджанци с голи снимки

Трима българи от дуловското село Правда, изнудвали азербайджанци с голи снимки, са последните обявени за издирване в Интерпол с червена бюлетина, съобщава „24 часа“.

Това са братята Гюрджан и Тезджан Ангелови, както и 33-годишната Севинч Ниязи. Гюрджан и Тезджан са и най-младите нашенци, които международната полицейска организация търси по цял свят. Те са на 21 и на 23 г.

Братя Ангелови и Севинч са разследвани от Държавната служба по сигурност в Азербайджан по сигнали за изнудване на техни граждани с голи клипове и снимки, като повечето от жертвите им са заможни хора или близки до политическия елит.

Тримата си регистрирали във Facebook фалшиви профили, свързвали се чрез видеочат с различни хора от Азербайджан и започвали свалки. Провокирали ги да се събличат и снимали голите сцени. След това се свързвали с тях или с техни близки по Месинджър и Уотсап. Показвали позорните кадри и искали огромни суми, за да не ги разпространяват. Посочвали и сметки в трети страни, които после получавали чрез международна система за разплащания.

Общо 32-ма души са замесени в престъпната схема според разследването на службите в Азербайджан. Над 200 са пострадалите от изнудването. Голяма част от паричния поток е проследен. Установени са и IP адресите на компютрите, от които е ставала комуникацията.

Разследването стига първо до двамата братя Гюрджан и Тезджан, а след това и до останалите. След молба до България са претърсени домовете на кибер-престъпниците, където са намерени много следи от действията им по изнудването на азербайджанци, включително и файлове с клипчета в устройствата.

Гюрджан, Тезджан и Севинч са трима от деветимата български граждани, издирвани за престъпления от други държави и обявени в публичния списък на червените бюлетини на Интерпол.

ГЮРДЖАН АНГЕЛОВ

ТЕЗДЖАН АНГЕЛОВ

СЕВИНЧ НИЯЗИ

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.