Своеобразната репетиция бе организирана от издателство Клет България

19 януари 2022 г., гр. София. Близо 8% от всички дванадесетокласници, които тази година ще се явят на държавен зрелостен изпит, тестваха знанията си с безплатна пробна матура по български език и литература. Тя се проведе на 15 и 16 януари. Възможността бе предоставена от издателство Клет България като част от предстоящия комплексен онлайн курс за подготовка „М@турата“.

 

Формата на пробната матура е изцяло съобразена с новия модел на МОН и включва преподадения до момента материал, като всички ученици ще получат обратна връзка за цялостното си представяне както на текстовата част, така и на въпросите със свободен отговор.

 

Своеобразната репетиция ще даде представа на учениците за знанията и пропуските им в учебния материал към момента и всеки ще може да положи нужните усилия, за да се представи отлично на матурата по БЕЛ.

 

Всички зрелостници имат възможността да се подготвят за изпита след 12. клас, като се включат в четиримесечния онлайн курс „М@турата“, организиран от Клет България. Обучението стартира на 10 февруари 2022 г., а уроците ще бъдат представени от опитни преподаватели по български език и литература. Възможностите за записване и всички детайли за курса родителите и учениците могат да открият тук.

 

Начало на курса ще постави психологът и терапевт Александра Алгафари. Тя ще сподели ценни съвети за справяне със стреса във връзка с предстоящия изпит, за да могат учениците максимално да се концентрират върху подготовката.

 

Веселин Геренов, учител по БЕЛ в столичното 73. СУ „Владислав Граматик“, и Владимир Игнатов, учител по БЕЛ В 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ в София, ще провеждат уроците по предмета два пъти седмично – всеки вторник и четвъртък от 18:30 ч. Всички участници в курса ще имат достъп до записи от срещите в реално време, като по този начин лесно и бързо ще могат да преговорят или наваксат учебното съдържание.

 Онлайн курсът „М@турата“ осигурява още редица предимства, сред които множество дигитални ресурси за упражнение, електронна христоматия, онлайн тестове и мисловни карти за затвърждаване на знанията.

 Обучението ще завърши с още една пробна матура, която ще бъде проверена от експерти оценители и ще покаже на учениците какво е нивото на знанията им в края на курса.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading