Силистренското МВР в готовност за охраната на обществения ред и гарантиране на сигурността през празничните дни

Традиционно в навечерието на коледните и новогодишните празници и свързаните с тях почивни дни в ОДМВР-Силистра са предприети действия за охраната на обществения ред и гарантиране на сигурността в региона. С разпореждане на областния директор на районните управления е възложено да създадат организация за полицейско присъствие около обектите и местата, където традиционно се струпват хора – районите на големите търговски обекти, базари, храмове, жп и автогари. Съвместно с други институции ще се извършват проверки относно изпълнението на въведените противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на COVID – спазването на физическа дистанция, носенето на защитна маска и др.

Проведени са срещи с органите на местната власт по места за предприемане на съвместни мерки по отношение събирането на хора по време на празнични тържества. С ръководителите на частни охранителни фирми са набелязани действия за подобряване на бдителността и пропускателните режими на обектите, своевременен обмен на информация и взаимодействие с териториалните структури на МВР. Допълнителни действия за сигурност са обсъдени с административните ръководители на обекти, опериращи със значителни финансови средства.

Преди и по време на празничните дни са планирани специализирани полицейски операции за превенция на правонарушенията, опазване на обществения ред, пътната безопасност и противодействие на престъпността. Ще се осъществява контрол и върху продажбата и използването на пиротехнически изделия.

Създадена е организация за  обезпечаване безопасността на движението по пътищата в областта предвид очаквания интензивен трафик. Действията на полицейските служители ще бъдат насочени към подпомагане и регулиране на движението, но и към контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. През празничните дни проверки са планирани по отношение спазването на скоростните режими, управлението на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества или от неправоспособни водачи.

ОДМВР-Силистра апелира към водачите да спазват правилата за безопасно шофиране при зимни условия, да са толерантни и внимателни на пътя.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.