Гешев приел подкуп от бизнесмен, за да “опраска” съдружника му в дуловското село Чернолик

Цялата статия четете ТУК

Производителят на млечни продукти с марката “Жоси” Георги Цолов Георгиев поискал от прокурор Иван Стоименов Гешев съдействие срещу съдружника си. В замяна той прехвърлил на бащата на Гешев дял във фирмата си. Но вместо да “опраска” съдружника, Гешев се обърнал срещу Георгиев, който загубил всичко. Смразяващият разказ на Георгиев, който е подал сигнали в МВР и Министерството на правосъдието, намира и документално потвърждение в Търговския регистър.

Историята с използване на прокуратурата като бухалка напомня за случая “Осемте Джуджета”. Тя започва през 2013 г., когато съсобственикът на “Жоси” ООД, една от най-големите фирми в млекопреработвателния бранш, уличил съдружника си Симеон Присадашки в сиво счетоводство, източване на фирмата и неплащане на ДДС. 

Заради личното си познанство с Иван Гешев, тогава редови прокурор в СГП, Георги Цолов се обърнал за съдействие към него за отстраняване на Присадашки и му предложил имотна облага – дял във фирмата си. В резултат на “сделката” обаче Георгиев загубил фирмата си, бил принуден да плати 30 000 лв. “такса спокойствие” и му подпалили дома. 

Като доказателство за сивото счетоводство Георгиев представи записи и документи през 2019 г. на открита пресконференция в БТА организирана от Сдружение БОЕЦ. Той обаче не спомена конкретни имена и случаят не предизвика обществен интерес.

Наскоро Георги Георгиев отново разказа за тези събития в предаването на Люба Кулезич “Честно казано” от 8 декември, като там спомена името на главния прокурор Гешев:

“Иван Гешев, който беше на ниско ниво прокурор… той пое ангажимент и се запозна с почти всички детайли на нарушенията, които бях намерил, той възприе един ход, като ме свърза с негов близък адвокат, Велимир Атанасов” – каза Георгиев.

Източник: BIRD

Снимка: БГНЕС

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.