Силвия Пенева : Добрият педагог трябва да изпитва любов към работата и децата

„Предвид епидемичната ситуация в цялата страна, ние можем да се похвалим с доста голям брой деца – 90 деца от 120. Много добро посещение на детската градина”. Това каза за Общинско радио-Силистра Силвия Пенева, директор на детска градина „Радост”.
„Любов към работата, отношение и любов към децата, освен това учителят, както и непедагогическия персонал трябва да са в крак с новите тенденции, с новите направления в образованието. Трябва да обръщаме внимание на развиващите се технологии, нуждите на децата”, подчерта Пенева.
По думите на Пенева добрият педагог не трябва да поставя децата под общ знаменател и рамка и да се дава на децата, това от което те имат нужда.
Относно пандемията и онлайн обученията Пенева, сподели, че са провеждали такива. За сега градината не е спирала с присъствените занятия. „Педагогическите специалисти се адаптираха към ситуацията, когато детските градини бяха затворени. Успяхме да се справим, децата не изгубиха от това”, каза Силвия Пенева.
Според Пенева, годината е била успешна. Реализирани са много инициативи, педагозите са доволни от постигнатите резултати. Предстоят още хубави неща да се случат, каза Пенева.
„На първо място поставям човешкият фактор, професионализъм, коректност и толерантност към всичко и всеки”, каза още Пенева. Предвижда се в края на годината коледен базар. Събраните средства ще са за съоръжения за двора на детското учебно заведение. Ще има и веселба с Дядо Коледа – изненада за децата.
„Всичко зависи от семейната среда, за по-притеснителните деца има инициативи в групите. Всяко едно дете да има възможност да се изявява. Родителите се допитват до педагогическите специалисти, търсят съвети от психолога, когато имат проблем с децата си. – с г-жа Липчева, ресурсния учител Кремена Георгиева”, подчерта Пенева.
Детската градина е задължителна от втора група, но е хубаво на децата да се създават навици още от най-ранна детска възраст, сподели директорът на градината.
„Пожелавам всички да бликат от идеи, желая на родителите и децата здраве. Човек, като има желание прави!” каза в заключение Силвия Пенева.

Източник: Общинско кабелно радио- Силистра

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.