Галина РАЕВА: „Въпреки обстоятелствата библиотеката отчита ползотворна и успешна година”

Нестандартна стъпка е предприело ръководството на силистренската библиотека, в навечерието на Коледа и Нова година там върви ремонт на няколко от секторите на библиотеката.
„Решихме, че е време да обновим двата най натоварени отдели в библиотеката, Детския отдел и Книгозаемане, за да се постигне качество по отношение на библиотечно информационното обслужване, за мен е важно библиотечното пространство да е приветливо, както за потребителите така и за работещите в библиотеката”, сподели в интервю за Общинско радио-Силистра в.и. д. директор на библиотеката Галина Раева.
„Изкарахме година на ограничения и рестрикции на базата на мерките, въпреки това се опитвахме да откриваме и възможности да направим нормална дейността на библиотеката, така че тя да работи на нормален и приемлив за потребителите ход. Налагаше се да прилагаме нови форми и методи на обслужване, и мисля, че успяхме да оправдаем очакванията на нашите потребители” , сподели Раева .
„Задължително условие за работещите в библиотеката, предвид новия статут на информационен център следва да са хора с интелект, професионалисти и най-важното информирани, за да са един вид консултанти и да могат да отговарят и съдействат на потребителите, сподели Раева. Тя допълни, че през тази година са комплектувани над 3 000 нови заглавия от всички жанрове в книгоиздаването. Що се отнася до предпочитанията по отношение на литературата Галина Раева е на мнение, че хората предпочитат да релаксират и предпочитат развлекателно четиво, което да ги освободи от напрежението на ежедневието. Интерес предизвикват четивата на основата на празничната коледна тематика, където ръководството на силистренската библиотека се е постарало да закупи няколко. Раева сподели още, че с цел отваряне дейността на библиотеката към гражданите през следващата година са предвидени три дни на отворените врати, в които читателите ще имат възможността да се докоснат до дейността на библиотеката.

Източник: Общинско кабелно радио- Силистра

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.