Убиха двама във Варна заради силен шум

Двойният убиец от Варна, който снощи закла своите братовчеди, сам е потърсил полицията и е направил пълни самoпризнания, заяви директорът на ОДМВР – Варна старши комисар Атанас Михов.

„Имало е свада, при която извършителят нападнал с нож първо своя братовчед, а след това и братовчедка си, която се впуснала да спасява брат си. След като им нанесъл прободни рани, техният братовчед сам е сигнализирал за стореното от него“, обясни старши комисар Михов.

Касапницата се разиграла много бързо. Свадата между братовчедите била провокирана от вдигнат шум на долния етаж във фамилната къща във варненския квартал Виница.

Минути преди да намушка смъртоносно двамата си братовчеди, 54-годишният мъж стоял с възрастната си майка в дома им на втория етаж. Братът и сестрата на 49 и 51 години, които обитавали третия етаж на къщата, се подразнили от високите децибели на долния етаж.

Първо разгневен по стълбите слязъл братът. Позвънил, а след като братовчед му излязъл, започнала свадата за вдигнатия шум.

„Не е имало някакъв голям скандал. Не са се чули силни викове или продължителни спорове. По неясни към момента причини 54-годишният мъж нанесъл няколко прободни рани на братовчед си. Сестрата се впуснала да помага на брат си и също била намушкана“, разясни комисар Михов.

Все още няма изготвена съдебно-медицинска експертиза, но от първоначалния оглед е установено, че и двете жертви са прободени поне по 2 – 3 пъти в областта на гърдите и шията.

Проучване сред съседи на злощастната фамилия разкри, че убиецът е бивш стругар – на едната му ръка липсвали три пръста, заради което бил и с ТЕЛК. Жертвите са работели като елтехник и детска учителка.

Според съседи всички от фамилията били дръпнати и необщителни. Досега обаче не са имали проблеми с тях. Нито жертвите, нито извършителят някога са били женени.

Хора от квартала разкриха, че 54-годишният убиец е генетично обременен с психично заболяване.

Към момента няма данни убиецът да е бил повлиян от алкохол. Също така не е бил известен на полицията, няма криминални регистрации или прояви. Нито той, нито неговите жертви са се оплаквали един от друг. Липсват жалби в полицията или пък сведения за някакви предходни спорове.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.