Ясни са имената на новите силистренски депутати. ДПС вкарват двама заради гласовете от Турция

ЦИК обяви имената на новоизбраните народни представители в 47-ото Народно събрание. От област Силистра влизат четири депутата, разпределени както следва:

ДПС-2

Джевдет Ибрям Чакъров

Гюнер Нихат Ахмед

ПП-1

Стоян Иванов Георгиев

ГЕРБ-СДС-1

Тодор Стаматов Тодоров

Въпреки че , ДПС печелят едва около 1/4 от гласовете на силистренци от движението за пореден път класират двама депутати , заради гласовете идващи от Турция . Напомняме, че гласуването в южната ни съседка беше споходено от съмнения за манипулиран вот, агитация от страна на турски институции и политици в полза на ДПС , сигнали за членове на секции, които гласуват вместо гражданите, все практики категорично забранени от българското законодателство и Изборния кодекс. По-рано днес вътрешният министър Бойко Рашков директно заяви, че Турция се меси в българските избори, й турският посланик в България беше привикан във Външно министерство за обяснение.

Това привлече вниманието на българската общественост, където се появиха заявки от политици и граждани за масово присъствие и наблюдение на предстоящия балотаж в Турция, за да бъде честността на вота по-добре защитена.

Депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев сподели за намеренията си в социалните мрежи.
Снимка: БНТ