В Силистренско отново задържаха дилъри на наркотици

Двама мъже са задържани при специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението, проведена на 16 ноември от служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Силистра.

В хода на полицейските действия около 12:30 часа по ул. „Тутракан“ в областния град криминалисти засекли и спрели товарен автомобил „Мерцедес“, управляван от 29-годишен, известен с криминални прояви. Водачът бил тестван с техническо средство, което отчело, че шофира след употреба на канабис. Последвала проверка, при която в автомобила били намерени 42.5 грама от същата дрога, а в спътник на водача – също на 29 години и познат на полицията, били открити 0.8 грама метамфетамин.

В условията на неотложност криминалистите предприели претърсвания в домовете на двамата мъже. В жилището на водача в село Айдемир били намерени 22.1 грама канабис  две електронни везни и два гриндера, а в това на спътника му в село Ситово – 4.9 грама от същата дрога.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. Образувани са две досъдебни производства, разследването и документирането на случаите продължава.

В рамките на дни това е втора успешна операция на силистренските криминалисти срещу наркоразпространението, след като в края на изминалата седмица бе задържан друг мъж с голямо количество дрога.

Източник: Пресцентър ОДМВР-СИЛИСТРА