Музикантът и хореограф Димитър Джамбазов – главен художествен ръководител на танцов състав „Добруджа“ и председател на НЧ „Дръстър“, навърши 60 г. По този повод наскоро за 1 ноември – Ден на народните будители, той получи от страна на ощина Силистра награда за признателност като към личност с принос за духовното развитие на Силистра.

Подобаващо бе честван юбилеят му с близки и приятели, за което Джамбазов благодари чрез профила си във Фейсбук: „Моят юбилей! Благодарим на сватбена агенция „MoRarova“ (Цеци Морарова – народна певица, солистка) за чудесната декорация и украса. Благодарим и на Светла Съботинова за чудесната торта -красива и вкусна. Благодаря и на всички приятели, които отделиха от скъпоценното си време, и ме удостоиха с присъствието си, за да сме заедно на този мой празник. Благодаря и на тези, които не ме забравиха и ми честитиха по телефона или на messeger“.

Сред многобройните подаръци от друг профил в социалната мрежа е видно, че е и картина с изящно пресъздадено двуцифрие „60“ – великолепна шевица в духа на българската везбена традиция.

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading