Мадлен Алгафари и дъщеря ѝ Александра говорят за зависимостите в живота

Темата ще засегнат в уебинар част от инициатива “За важните неща” на издателство Клет България

16 ноември 2021 г., гр. София. Има ли безопасни и дори полезни зависимости в живота, ще дискутират психотерапевтът и писател Мадлен Алгафари и дъщеря ѝ Александра, последвала примера ѝ, и днес аналитичен психотерапевт, по време на предстоящия уебинар, който ще се проведе утре, 17 ноември от 18:30 часа. Събитието е една от разнообразните инициативи в рамките на кампания „За важните неща“, организирана от издателство Клет България.

 

В лекцията Здравословните и болестните зависимости двете дами ще дадат отговор на любопитни въпроси като „От какво най-често сме зависими?“, „Защо се пристрастяваме?“, „Какво можем да направим при наличието на вредна зависимост?“. Разбира се, фокусът не е само върху алкохола и наркотиците, а Мадлен и нейната дъщеря ще погледнат темата под един по-различен ъгъл. В края на онлайн срещата всеки от аудиторията ще има възможност да зададе въпроси, които го вълнуват. Запишете се за участие в уебинара напълно безплатно тук.

 

„Който казва: „Искам да съм независим“ все едно казва: „Не искам да съм човек“. Зависими сме от неща и вещи, за да компенсираме невъзможността си да сме зависими от себеподобните.“, коментира по темата Мадлен Алгафари.

 

В началото на тази година Мадлен Алгафари бе част от друга изключително успешна инициатива на издателство Клет България, а именно „Е-Академия“, чиято цел е да подкрепи учителите в личностното им усъвършенстване. Тогава тя предизвика интереса на аудиторията с обширната тема „Развитието на личността – дигитално и реално“, като сподели за значението на живия контакт и даде примери от своята практика за деца, които губят връзката между реалност и илюзия, вследствие на времето прекарано в онлайн пространството.

 

В рамките на кампания „За важните неща“, издателство Клет България са подготвили за своите партньори още редица уебинари, уъркшопи и онлайн събития с различни специалисти и популярни личности. Освен полезна информация по различни актуални тематики, предстои и голяма порция смях с уъркшоп за смехотерапия и онлайн моноспектакъл с участието на актрисата Яна Огнянова.

 

Пълната програма на инициативата може да откриете тук.