Наркотици и незаконно оръжие са иззети в силистренското село Айдемир

Задържан е 50-годишен, съпричастен по случая

Полицейската операция е реализирана на 12 ноември на територията на село Айдемир. В рамките ѝ е задържан 50-годишен мъж, жител на същото село. Той попаднал в полезрението на полицията ден по-рано, когато бил спрян с автомобила му „Ленд Ровър“ и представил неистински документ за регистрация на превозното средство, а проверка показала, че номерът на рамата е манипулиран. Мъжът, който има предишни криминални прояви у нас и в чужбина, бил задържан за срок до 24 часа, а  автомобилът му иззет.

Продължавайки работата по случая, на 12 ноември служители на РУ-Силистра предприели последващи процесуално-следствени действия. При претърсване в жилището на мъжа, както и в друго, до което имал достъп, били открити 297.2 грама канабис, 2 207.6 грама амфетамин, 52.1 грама хероин и 1.2 грама кокаин, идентифицирани с полеви наркотест. На адресите били намерени още две незаконно притежавани къси огнестрелни оръжия със заличени номера, боеприпаси за тях, заглушител, неистински банкноти и документи, магнитни пластики и три електронни везни.

С постановление на прокуратурата първоначалното полицейско задържане на мъжа е продължено до 72 часа и той е привлечен като обвиняем. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.

Източник: Пресцентър МВР-Силистра