Изключителен успех на български ученици в международно състезание

Изключителен успех на български ученици в международния кръг на състезанието по английски език KGL.

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България получи награда за най-добър партньор в организирането на състезанието

 

01 октомври 2021, гр. София Възпитаници от училищата – членовете на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, донесоха огромна радост за страната ни със страхотните резултати, които постигнаха на международния кръг на състезанието по английски език Kangaroo Global Linguistics. Той се състоя на 26 септември в град Солун, а участие в него взеха 143-ма финалисти, спечелили първите места в националните кръгове на държавите си.

 

Поради пандемичната обстановка през изминалата година и невъзможността да се проведе международния етап на състезанието за 2020 г. тази година то се състоя паралелно с това за 2021 г.

 

Двоен повод за гордост стана Александра Шилкова от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“, гр. Търговище, която спечели първо място на ниво А1 в състезанието за 2020 г., а успоредно с това Александра е и общ победител за 2020 г.

 

На ниво А2 в състезанието за 2021 г. първо място зае Павел Стефанов от 81-во СУ „Виктор Юго“, гр. София. Сияна Танева и Мария Хикова от Училища за чужди езици Александър, гр. Бургас и ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, гр. Варна се класираха на второ място съответно на нива В1 и В2 за 2021 г.

 

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България получи безспорно признание със специална награда за най-добър партньор в организирането на състезанието Kangaroo Global Linguistics.

 

“Отличните резултати на българските младежи участвали в състезанието за нас са огромен повод за гордост и точно това ни мотивира да продължим усилията си в създаването на нови възможности и среда за развитие за учениците. Същевременно наградата, която асоциацията получи, определено е голямо признание. Тя показва успеха на дългогодишното ни сътрудничество, както и отдадеността в работата на целия ни екип”, коментира Владимир Колев, председател на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

 

Състезанието по английски език Kangaroo Global Linguistics в страната ни се организира от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, създадена от издателство Клет България. Провежда се от 2006 година насам, като събира голям брой ученици от цялата страна. До момента през него са преминали над 100 000 ученици, като 10 000 от тях са били класирани за последните кръгове на състезанието. 

 

За Асоциацията на Кеймбридж училищата в България: 

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е създадена като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език. Изключителен представител на Cambridge University Press у нас е издателство Клет България. В асоциацията членуват над 100 от най-добрите училища у нас, като тя е пример е пример за изключително успешното сътрудничество между университетско издателство и училищно сдружение.