Престъпления, пожари и инциденти в Силистренско в периода 28.05-01.06

87c2366f4944c33bb87e3c68ecadf8e1.jpg

Силистра. Кражба на около 150 литра дизелово гориво е извършена в понеделник в село Смилец. Горивото било източено от комбайн и трактор, намиращи се в дворно пространство в близост до частен имот. По случая работи РУ-Силистра, образувано е досъдебно производство.

Дулово. Полицията изяснява скандал и сбиване между две групи младежи в понеделник около 23:00 часа в село Правда. При произшествието няма пострадали хора, но са нанесени материални щети по два леки автомобила. Самоличността на участниците е установена, работи се по изясняване на причините и обстоятелствата по случая. Образувано е досъдебно производство.

34-годишен без книжка управлявал лек автомобил „Нисан“, нерегистриран по надлежния ред. При проверката, извършена от полицейски служители на 28 май около 09:35 часа в село Чернолик, било установено още, че мъжът се намира в едногодишния срок от наказването му по административен ред за шофиране без съответното свидетелство. По случая е образувано бързо производство.

59-годишен бил засечен да управлява мотоциклет, нерегистриран по надлежния ред. Той бил спрян за полицейска проверка на 28 май около 10:35 часа в село Правда. По случая е започнато бързо производство.

41-годишен бил установен да шофира лек автомобил „Сузуки“ с регистрационни табели, издадени за друго МПС. Мъжът бил засечен от полицейски служители на 28 май около 11:00 часа в село Правда. Образувано е досъдебно производство.

 Пожарна безопасност и защита на населението. Огнеборци от РСПБЗН-Силистра са отстранили гнездо на стършели от дънер по ул. „Кълъраш“ в областния град след сигнал, получен на 29 май в 18:57 часа.

Пожар в складово помещение към автомивка в Силистра възникнал в понеделник около 08.15 часа вследствие на късо съединение. 50 кв.м от конструкцията на склада, водоструйка, прахосмукачка и друга техникаа изгорели, преди огнеборци от РСПБЗН-Силистра да потушат пожара, спасена е автомивката.

Пожар в складово помещение към автомивка в Силистра възникнал вчера около 08.15 часа вследствие на късо съединение. 50 кв.м от конструкцията на склада, водоструйка, прахосмукачка и друга техникаа изгорели, преди огнеборци от РСПБЗН-Силистра да потушат пожара, спасена е автомивката.

18-годишен е заподозрян в притежаване на наркотични вещества. На 01 юни около 17:15 часа в областния град при полицейска проверка у него били намерени 4.4 грама канабис, идентифициран с полеви наркотест. Задържан е за срок до 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.

Тутракан. Водач, шофирал с 2.21 промила алкохолно съдържание, е засечен от полицейски служители. На 01 юни около 23:30 часа по ул. „Симеон Папазов“ в Тутракан 50-годишният мъж бил зад волана на лек автомобил „Опел“, когато бил спрян за проверка и тестван с дрегер. Отказал е да даде кръвна проба и е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.